Al minstens 13 doden bij overstromingen in Louisiana

Al minstens 13 doden bij overstromingen in Louisiana

Het aantal slachtoffers van de overstromingen in de Amerikaanse staat Louisiana is opgelopen tot dertien. Dat melden de Amerikaanse media. Meer dan 30.000 mensen en duizend huisdieren werden al uit hun woningen gered, terwijl tienduizenden mensen zonder stroom zitten. Ongeveer 40.000 woningen zijn getroffen door de overstromingen, aldus gouverneur John Bel Edwards, die spreekt over “nooit geziene” overstromingen. Zowat 8.000 mensen verblijven in noodopvangcentra.
Volgens ABC News, dat zich beroept op functionarissen, vielen twee doden in Livingston Parish, twee in St. Helena, vijf in het oosten van Baton Rouge, drie in Tangipahoa en één in Rapides Parish.
President Barack Obama heeft de noodtoestand uitgeroepen, waardoor sneller middelen kunnen worden vrijgemaakt. volgens het Witte Huis hebben al 70.000 mensen zich geregistreerd om noodsteun te krijgen.
Ondertussen is het waterpeil op verschillende plaatsen opnieuw aan het dalen, waardoor de inwoners van de getroffen gebieden kunnen beginnen met het opruimen van het puin.

bron: Belga