Met deze vijf lifehacks blijven je sneakers wit

Sneakers blijven zo lang in de mode omdat ze niet alleen passen bij elke outfit, maar ook heel comfortabel zijn. Alleen is het niet evident om de witte exemplaren proper houden. Dankzij deze trucjes blijven je sportschoenen witter dan wit!

1. Maak je schoenen waterproof

Er bestaat een heel goedkope, efficiënte manier om stoffen schoenen te beschermen tegen de regen. Neem een witte kaars en breek die in twee. Wrijf je schoenen in met de gebroken kanten, zodat de was verspreid wordt op je schoenen. Vervolgens laat de haardroger warme lucht blazen over de schoenen, zodat de was erin trekt. Laat je schoenen afkoelen, en ga er gerust mee in de regen lopen!

2. Poets je schoenen

Gebruik je tandpasta voor extra witte tanden? Goed nieuws: je kunt de tube ook gebruiken voor extra witte schoenen. Poets je sneakers met een toefje tandpasta op een oude tandenborstel en laat een kwartier intrekken. Was de schoenen af met een beetje water, en bewonder het propere resultaat!

3. Was je veters wit

Leg die tube tandpasta nog niet te ver weg, want je kunt ze nog gebruiken voor de veters van je schoenen. Vul een glas met water en laat de veters erin drenken. Gooi er nadien een kwak tandpasta bij en meng alles. Laat je veters drogen, en klaar is kees.

Als kers op de kaart wordt in onderstaand filmpje nog een trucje verklapt om je veters in twee seconden te knopen. Snel naar 3:25!

4. Wrijf je schoeisel in met vaseline

Zijn je schoenen gemaakt van wit leer? Dan is een potje vaseline de oplossing. Smeer een laagje op je schoen met een zacht doekje, wrijf het in met een ronddraaiende beweging, laat de vaseline een paar uurtjes inwerken en veeg die er vervolgens met een schoon doekje weer af.

5. Witte zolen, weinig zon

Witte, rubberen zolen zijn even allergisch aan de zon als vampieren. Als je je schoenen niet aan je voeten hebt, dan breng je ze beter niet in contact met zonlicht. Bewaar ze in een kast of in de doos, dan staan ze het merendeel van de tijd al veilig. Vlekjes op de zolen poets je eraf met een borsteltje, water en milde zeep.