Zwaargewicht Klitsjko sleept Fury voor de rechter

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Oekraïner Vladimir Klitsjko gaat een juridische procedure opstarten tegen de Britse wereldkampioen bij de zwaargewichten, Tyson Fury. De twee raken het niet eens over een revanchekamp voor de wereldtitel. Fury slaagde er in november in om - tot de verbazing van velen - zowel de WBA-, WBO- als IBO-titel van Klitjsko te veroveren. Normaal was er op 9 juli een revanchekamp gepland, maar die werd uitgesteld omdat Fury een blessure aan de enkel heeft. Het gevecht zou moeten plaatsvinden op 29 oktober in Manchester. Maar volgens Klitsjko betwist de entourage van Fury het contract.

"Spijtig genoeg probeerde het team van Fury al herhaaldelijk om de bepalingen uit het al getekende contract te wijzigen. En dat blijft maar duren. Ik moet daarom wel naar de rechtbank trekken, om mijn rechten te vrijwaren, en om ervoor te zorgen dat de kamp doorgaat", zei Klitsjko, in een video op Twitter.

Het team van Fury heeft nog niet gereageerd. De Britse bokser, die omstreden is voor zijn uitspraken over vrouwen en homoseksualiteit, werd op 24 juni geschorst door het Britse antidopingagentschap (UKAD), nadat er in februari een verboden substantie in zijn urine werd aangetroffen. In afwachting van een hoorzitting, die er komt op 4 november, werd de schorsing opgeheven.

Britse media berichtten dat er ook verhoogde niveaus van nandrolon, een anabole steroïde, werden ontdekt bij een controle voor de overwinning op Klitsjko.

bron: Belga