Thomas De Gendt wil seizoen nog meer kleur geven met nieuwe ritzege

Thomas De Gendt wil seizoen nog meer kleur geven met nieuwe ritzege

Na zijn uitmuntende Ronde van Frankrijk, gekleurd met een historische zege op de Mont Ventoux, start Thomas De Gendt ook in de Vuelta nog met ambitie. “Mijn seizoen is al geslaagd, maar dat is alleen maar een voordeel. Zo kan ik zonder stress een nieuwe zege najagen”, aldus De Gendt. “Mijn zege op de Ventoux heeft de aandacht voor mijn persoon een flink pak vergroot”, opent De Gendt. “Je voelt dan toch dat de Tour nog iets anders is dan de Giro. Na mijn zege op de Stelvio in 2012 was de belangstelling ook groot, maar dit is toch nog iets anders.” Dat wil echter niet zeggen dat de 29-jarige Oost-Vlaming nu op zijn lauweren gaat rusten. “Ik wil ook in de Vuelta nog een ritzege najagen. Dat is zeker mogelijk en dan is mijn seizoen nog uitzonderlijker. Ik moet wel toegeven dat ook zonder een zege de komende weken mijn seizoen al geslaagd is, maar dat geeft me juist rust. Zo kan ik zonder stress mijn missie aanvatten.”

Vorig seizoen probeerde De Gendt ook de combinatie Tour-Vuelta, maar dat draaide verkeerd uit. “Mijn voorbereiding was toen niet juist. Ik had te veel bijgetraind na de Tour. Nu heb ik tien criteriums gereden en eigenlijk is dat helemaal geen slechte voorbereiding. Je rijdt enkele uren tegen een fiks tempo, zonder jezelf helemaal uit te putten.”

Ook De Gendt verwacht dezelfde namen in de strijd om het eindklassement. “Contador zal extra gemotiveerd zijn, maar mijn favoriet is eigenlijk toch Chris Froome. Hij heeft het beste team en is gewoonweg de beste renner. Ik verwacht hem minstens op het podium en eigenlijk zelfs op het hoogste schavotje.”

bron: Belga