OS 2016 – Si Mohamed Ketbi komt woensdag als eerste taekwondoka in actie

OS 2016 - Si Mohamed Ketbi komt woensdag als eerste taekwondoka in actie

Woensdag begint in Rio de Janeiro de olympische taekwondocompetitie. Si Mohamed Ketbi mag in de klasse tot 58 kg de spits afbijten voor het ambitieuze trio taekwondoka’s dat Team Belgium vertegenwoordigt. Jaouad Achab (-68) en Raheleh Asemani (-57) treden donderdag aan. Ketbi is pas achttien maar won vorig jaar wel zilver op het WK en brons op de Europese Spelen. In Rio gaat hij ondanks zijn jonge leeftijd resoluut voor olympische glorie. “Ik geloof heel hard in goud. Het is zeker mogelijk”, klonk het maandag.
In het Olympisch Stadion werkt Europees kampioen Thomas Van der Plaetsen de eerste dag van de tienkamp af. Op het programma staan de 100m, het verspringen, kogelstoten, hoogspringen en de 400m.
Nog drie Belgische atleten maken hun opwachting op de piste. Het is vooral uitkijken naar Anne Zagré, die de finale op de 100m horden wil bereiken. Verder loopt Bashir Abdi de reeksen van de 5.000m, Renée Eykens die van de 800m.
In het BMX rijdt Elke Vanhoof de plaatsingswedstrijd voor de halve finales van vrijdag. Chloé Leurquin werkt op de Olympic Golf Course haar eerste achttien holes af.
Springruiter Jérôme Guery probeert zich via de derde kwalificatieronde met Grand Cru van de Rozenberg te plaatsen voor de finale met 35.

bron: Belga