OS 2016 – “De finale halen was onmogelijk”

OS 2016 - "De finale halen was onmogelijk"

Michael Bultheel was zich bewust van het feit dat hij een mirakel nodig had om zich te plaatsen voor de finale van de 400 meter horden in het olympisch stadion in Rio de Janero. Bultheel werd, net als in Londen vier jaar geleden, uitgeschakeld in halve finale. Hij eindigde in 49.46 op de vijfde plaats in zijn reeks, De snelste chrono (48.26) kwam op naam van de Amerikaan Kerron Clement. De West-Vlaming had zich maandag nog erg nipt geplaatst voor de halve finales, hij was goed voor de twintigste chrono (49.37), zijn beste seizoenstijd. Hij moest daarom zijn halve finale lopen in de ondankbare binnenbaan.
“De finale halen was onmogelijk. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik in een betere baan met een tijd had kunnen eindigden die dichter bij mijn persoonlijk record (49,04) lag”, aldus Bultheel. “Ik heb een fout gemaakt bij de eerste horde, en dat heeft me veel energie gekost. Ik heb de tweede en derde horde nodig gehad om mijn ritme terug te vinden. Ik was een beetje moe toen ik uit de tweede bocht kwam.”
“Met een betere voorbereiding had ik het beter gedaan. Maar al bij al mag ik blij zijn”, zegt de hordeloper, die pas hersteld is van een hamstringblessure. “Dit waren mijn laatste Spelen, daar ben ik zeker van. Nog eens vier jaar zou te veel zijn”, aldus de 30-jarige Bultheel, die toevoegt dat hij nog moet nadenken over wat de nabije toekomst zal brengen.
Bultheel verklaarde nog dat hij zeer tevreden is over de prestaties van de Belgen op Spelen. “Het is geweldig. We stevenen af op de beste Spelen in onze recente geschiedenis.”

bron: Belga