Franse ruiters winnen het goud in de jumping

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse jumpingploeg heeft woensdag op de Olympische Spelen in Rio de zege behaald in de landencompetitie. Het zilver ging naar de Verenigde Staten. Duitsland en Canada eindigden op gelijke hoogte, zodat een barrage de bronzen medaille moest aanduiden. Daarin trok Duitsland aan het langste eind. Philippe Rozier, Kevin Staut, Roger-Yves Bost en Penelope Leprevos stonden dinsdag na de eerste ronde pas vijfde, weliswaar met een degelijke score (1). Maar Duitsland, Brazilië, de VS en Nederland waren in de eerste ronde foutloos gebleven.

De Franse ruiters realiseerden woensdag echter een knappe remonte. Invaller Philippe Rozier kreeg maar één strafpunt omwille van de tijd. Kevin Staut was een van de weinigen die geen fout begin én geen tijdstraf kreeg. Uiteindelijk moest de ploeg maar 2 punten incasseren in de twee ronde.

Met drie punten in totaal deed Frankrijk het uiteindelijk beter dan de VS (5) en Canada (8). Thuisland Brazilië zakte na een foutloze eerste ronde door het ijs en werd vijfde (13). Idem voor Nederland, dat gedeeld zevende en laatste eindigde. Na een foutloze eerste ronde incasseerden de Nederlanders vervolgens 18 strafpunten.

Eerder won het Franse team reeds het goud in de eventing. Opvallend, de vader van Philipp Rozier, Marcel, behaalde veertig jaar geleden goud in dezelfde landencompetitie op de spelen van 1976 in Montréal.

bron: Belga