Ex-FIFA-baas Blatter "vol vertrouwen" voor passage bij TAS

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter zegt "vol vertrouwen" te zijn voor zijn passage bij het internationaal sporttribunaal (TAS). Hij vecht er zijn schorsing van zes jaar aan. "Ik ben vol vertrouwen dat ik de rechters zal kunnen overtuigen", zegt de Zwitser van 80, die op 25 augustus persoonlijk zal verschijnen voor het TAS in Lausanne, de hoogste rechtsinstantie in de sport. "Dat is arbitrage, zoals je arbitrage hebt op een voetbalterrein. Een speler zegt dat het fout was, een andere zegt dat het er geen was, en de scheidsrechter moet beslissen. We zullen wel zien", zegt Blatter.

Eind december 2015 werd Blatter door de ethische commissie van de FIFA geschorst voor 8 jaar. Reden is een schimmige deal tussen hem en Michel Platini, die even lang geschorst werd, van 1,8 miljoen euro. De beroepscommissie van de FIFA bracht de schorsing van Blatter terug tot 6 jaar. Die van Platini werd in mei teruggebracht tot 4 jaar.

Blatter moet toegeven dat de schimmige deal met Platini zonder geschreven contract is gebeurd. Maar volgens de ex-FIFA-baas was er wel een mondeling contract.

bron: Belga