Europa League - Trainer Akrapovic komt met Shkëndija naar Gent om resultaat te boeken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bruno Akrapovic, de trainer van het Macedonische Shkëndija, belooft dat zijn team donderdag in de voorrondes van de Europa League tegen AA Gent niet alleen een goed resultaat wil behalen, maar ook vrank en vrij zal voetballen. Akrapovic blikte woensdag net voor aanvang van de laatavondtraining in de Ghelamco Arena even vooruit op de partij. Shkëndija schakelde in de voorrondes achtereenvolgens Cracovia, Neftçi en Mlada Boleslav uit. "Ik ben blij dat we aan onze vierde match in de voorronde van de Europa League kunnen beginnen", zei Akrapovic tijdens de persconferentie. "We zijn klaar voor deze wedstrijd. We willen een schitterend resultaat neerzetten en clubgeschiedenis schrijven. We hebben twee matchen de kans om ons te plaatsen voor de poules."

"Er zitten natuurlijk veel kwaliteitsvolle spelers bij Gent. Ik denk onmiddellijk aan Neto en Kums, maar ik kan zo nog wel een tijdje doorgaan. Ikzelf kan rekenen op mijn voltallige ploeg, al is Marjan Radeski niet helemaal fit. Wij willen morgen alvast voor het hoogst haalbare gaan en we gaan ons niet aanpassen aan Gent."

Akrapovic is nu acht maanden aan de slag bij Shkëndija. "En de spelers spelen het spel dat ik vraag: ik wil een vlotte omschakeling van defensief naar offensief voetbal. Lukt het niet dan moet ik met de vinger gewezen worden, niet mijn spelers. Maar tot op heden gaat het vrij aardig. Kijk maar naar onze Europese campagne tot nu toe. We staan op de rand van de kwalificatie voor de groepsfase. Ik weet dat Gent geen cadeau is, maar we zijn naar hier gekomen om te voetballen, niet om de ballen lukraak in de tribunes te stampen."

bron: Belga