Etixx-Quick Step rekent op drie Belgen

Etixx-Quick Step rekent op drie Belgen

Het Belgische WorldTour-team Etixx-Quick Step heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor de komende Ronde van Spanje, die zaterdag van start gaat. Met Yves Lampaert, Gianni Meersman en Pieter Serry telt de negenkoppige selectie drie Belgen. Etixx-Quick Step verwacht in deze Vuelta vooral veel van de 28-jarige Italiaan Gianluca Brambilla. “Brambilla werd vorig jaar al dertiende in de Ronde van Spanje en hij wordt iemand om in de gaten te houden in het hooggebergte”, laat het team weten. “Voor de (semi-)vlakke etappes hebben we de snelle Gianni Meersman. Hij toonde in de recente Ronde van Burgos al dat hij in goede vorm steekt.”

“We hebben een sterke selectie, die op elk terrein uit de voeten kan”, legt sportdirecteur Rik van Slycke uit. “We staan opnieuw voor een heel lastige Vuelta, maar we gaan ons tonen, aanvallend koersen en proberen mooie resultaten te boeken.”

Selectie Etixx-Quick Step: Maxime Bouet (Fra), Gianluca Brambilla (Ita), David De La Cruz (Spa), Yves Lampaert (BEL), Gianni Meersman (BEL), Pieter Serry (BEL), Zdenek Stybar (Tsj), Niki Terpstra (Ned) en Martin Velits (Svk)

bron: Belga