Cisco schrapt wereldwijd 5.500 banen, geen 14.000

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems zet het mes in het personeelsbestand. Het bedrijf, dat in België kantoren heeft in Diegem en Kortrijk, maakte woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers bekend tot wel 5.500 banen te schrappen. Dat komt neer op circa 7 procent van het personeel van Cisco wereldwijd.

Geruchten over een grote reorganisatie bij Cisco deden al de ronde, al was er eerst sprake van 14.000 ontslagen. In een verklaring gaf het technologiebedrijf aan dat de ingreep noodzakelijk is om de kosten in de hand te houden. Ook wil Cisco gerichter investeren in belangrijke diensten via internet. Al vanaf deze zomer zullen 5.500 medewerkers hun baan verliezen.

De aangepaste winst in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar kwam uit op 2,8 miljard dollar. Dat betekende een stijging van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Verder zette Cisco een omzet in de boeken van 12,6 miljard dollar, of een daling met 2 procent.

Bij Cisco werken ongeveer 73.000 mensen, aldus persagentschap Bloomberg. Het bedrijf heeft al verschillende ontslagrondes achter de rug en de aankondiging van woensdag maakt van Cisco een typisch voorbeeld van een oud en groot technologiebedrijf dat getroffen wordt door de niet aflatende opmars van de innovatie, die bedrijven verplicht om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om meer omzet te draaien. In het geval van Cisco gaan klanten steeds vaker op zoek naar alternatieven voor de dure hardware en merkgebonden softwarecombinaties die het bedrijf succesvol maken.

bron: Belga