Barcelona wint overtuigend twaalfde Supercup

Barcelona heeft woensdag in eigen huis overtuigend de Spaanse Supercup binnengehaald. Na de 0-2 zege uit bij Sevilla, dat als verliezend bekerfinalist mocht aantreden, won de landskampioen en bekerhouder woensdag de terugmatch met 3-0. Voor de Catalaanse hoofdmacht is het al de twaalfde Supercup. Arda Turan nam in Camp Nou al vrij snel in de wedstrijd alle twijfels weg, ondanks een slechte start van zijn team. Na een mooie combinatie scoorde de Turk op aangeven van Lionel Messi in de tiende minuut de openingsgoal. Op het halfuur liet Sevilla het na om opnieuw in de match te komen. De bal ging op de stip na hands van Umtiti, maar Iborra miste de penalty.

Onmiddellijk na de pauze (47e minuut) nam opnieuw Turan alle twijfels weg met een heerlijke knal in één tijd. Messi zelve zette in de 55e minuut de 3-0 eindstand op het bord met een kopbal.

Barcelona won de Supercup al in 1983, 1991, 1992, 1994, 1996, 2005, 2006, 2009, 2010, 2011 en 2013. Vorig jaar moest het de Cup na een 4-1 nederlaag en een 1-1 gelijkspel aan Athletic Bilbao laten.

Voor Sevilla, winnaar van de Europa League, heeft de nederlaag een zure smaak. Zowat een week geleden verloren de Zuid-Spanjaarden al de Europese supercup, met 2-3 tegen Champions League-winnaar Real Madrid.