Poll: moet er een boerkiniverbod komen aan de kust?

Mecca Laa Laa is happily wearing her "Burqini", a full body covering swimsuit for her lifesavings test at Sydney's Cronulla beach, 04 February 2007. Australia's first group of Muslim life savers hit the sand of Sydney's beaches a year after the mobs of whites attacked Lebanese Australian's in a bit to "reclaim the beach". AFP PHOTO/Anoek DE GROOT / AFP PHOTO / ANOEK DE GROOT

De N-VA wil de boerkini niet alleen uit alle zwembaden, maar ook van de stranden verbannen. Dat schrijven kranten van Mediahuis.

“Ik geloof niet dat vrouwen in naam van het geloof met zo’n gedrocht op het strand willen rondlopen”, zegt N-VA-parlementslid en voorzitter van de commissie Radicalisering in het Vlaams Parlement, Nadia Sminate. “Als je dit toelaat, zet je vrouwen aan de kant van de maatschappij”, aldus Sminate, die samen met de partijtop een algemeen verbod wil invoeren voor Vlaanderen of het hele land. De studiedienst van de partij moet wel nog uitpluizen of een algemeen verbod juridisch wel te verdedigen valt. Indien nodig moeten de burgemeesters maar optreden, klinkt het.

Coalitiepartner CD&V is niet te vinden voor een algemeen verbod. Een verbod in zwembaden kan om hygiënische redenen wel, maar op het strand? “De burgemeester beslist daar het best over, maar je kunt niet alles oplossen met een verbod. Dan kom je in een politiestaat terecht”, zegt kamerlid Franky Demon.

De kustburgemeesters ervaren geen problemen met de boerkini, aldus de kranten nog.

[polldaddy poll=”9499178″]

Foto AFP / A. De Groot