McDonald's legt limiet op bestellingen in olympisch dorp

Dat een atleet na een olympische prestatie ook eens een ongezonde hap verdient, valt niet te betwisten. Maar blijkbaar loopt het in het olympische dorp de spuigaten uit. Zo staat er steeds een lange rij mensen aan te schuiven bij McDonald's en ziet de fastfoodketen zich nu genoodzaakt om de bestellingen van olympiërs te begrenzen om iedereen tijdig te kunnen bedienen.
door
Kevin
Leestijd 2 min.

Volgens The Washington Post is het dagelijks een stormloop bij de McDonald's in het olympisch dorp. In weer en wind staan allerlei atleten aan te schuiven voor een portie frieten en een hamburger. De populariteit valt blijkbaar te verklaren door het gebrek aan keuze. Er is een restaurant in het dorp, waar alledaagse Braziliaanse maaltijden worden aangeboden. Maar die vallen, net zoals het restaurant, niet echt in de smaak bij de olympiërs. McDonald's is voor velen een gekend alternatief, dat bovendien ook gratis is voor atleten en hun trainers.

"Normaal is het eten in de cafetaria niet goed. In alle arena's is er hetzelfde voedsel, dus de hele wereld zakt af naar hier voor Amerikaanse voeding", verklaart de Cubaanse judoka Idaliz Ortiz aan The Washington Post.

Het succes, de grote honger van de atleten en het feit dat er slechts één McDonald's is, heeft ertoe geleid dat de fastfoodketen een restrictie heeft opgelegd. Atleten kunnen nu 'slechts' 20 items per keer bestellen. Meer vragen is mogelijk, maar dan zakt de bestelling op de prioriteitlijst, wat wil zeggen dat de hongerige sporter nóg langer moet aanschuiven.

Twintig stuks is toch al een bijzonder omvangrijke bestelling, maar de limiet is voor sommigen niet genoeg. De Australische badmintonner Sawan Serasinghe toonde op Instagram zijn maaltijd nadat hij klaar was met sporten: zes hamburgers, zes porties friet, vier porties kipnuggets, zes brownies en een smoothie.

Een foto die is geplaatst door Sawan Serasinghe (@sawansera) op

Foto AFP / S. Loeb