Weense zoo verwelkomt pandatweeling

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de zoo van Wenen is eerder deze maand een pandatweeling geboren die op natuurlijke wijze werd verwekt. Dat meldt Tiergarten Schönbrunn, die geldt als de oudste nog bestaande dierentuin ter wereld, vandaag. De pandababy's, die ongeveer al vijftien centimeter groot zijn, werden op 7 augustus geboren en stellen het voorlopig goed, zegt de zoo. De trotse ouders zijn moeder Yang Yang en vader Long Hui, beide zestien jaar. Tijdens de eerste weken bedraagt de overlevingskans van een reuzenpanda slechts 50 procent. Traditioneel krijgen de dieren dan ook pas na 100 dagen een naam.

"Het pandawijfje bekommert zich zorgzaam over haar beide jongen", luidt het in de mededeling van de zoo. Dat gebeurt niet altijd; vaak brengen pandamoeders in het geval van een tweeling enkel het sterkste jong groot.

Wie de panda's in levenden lijve wil bezichtigen, moet nog even geduld uitoefenen. Pas na ongeveer vier maanden zullen de diertjes voor het eerst vrij mogen rondlopen in een binnenverblijf dat ook toegankelijk is voor het publiek. Ondertussen zal de zoo regelmatig beelden posten van de pandajongen via Facebook, YouTube en Instagram, klinkt het.

Bron: Belga