Verwarde zestiger verwondt twee mensen op trein in Oostenrijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

In een trein in het westen van Oostenrijk heeft een zestiger twee mensen met een mes verwond. Dat bericht de Oostenrijkse openbare omroep ORF. De verwarde man kon worden ingerekend door de politie. Het is nog niet duidelijk wat zijn beweegredenen waren. De zestigjarige Duitser viel vanochtend rond 06.30 uur op een regionale trein van Bludenz naar Feldkirch de negentienjarige medereiziger aan die recht tegenover hem zat. Hij stak hem met een mes in de buik en verwondde hem ook aan de rug, waarna hij ook nog een andere zeventienjarige passagier aanviel. Die jongeman raakte gewond in de hals.

In het station van Sulz kon de Duitser door politieagenten worden ingerekend. Die moesten pepperspray gebruiken om de man onder bedwang te krijgen. Een 22-jarige getuige schoot de agenten te hulp en liep daarbij verwondingen op aan zijn hand.

Volgens de politie maakte de zestiger een verwarde indruk. Voorlopig is het nog niet duidelijk wat de motieven van de man waren, maar de politie is een onderzoek gestart. De twee tieners die werden aangevallen, zijn naar het ziekenhuis gevoerd voor verzorging.

bron: Belga