OS 2016 - Ontgoochelde Van Acker valt naast het podium

door
Belga
Leestijd 2 min.

Evi Van Acker is er niet in geslaagd een tweede olympische medaille te bemachtigen. De dertigjarige Gentse eindigde dinsdag zesde in de medaillerace in de Laser Radialklasse en dat was niet genoeg voor een podiumplaats. Na een achtste plaats (Peking 2008) en een bronzen medaille (Londen 2012) sluit Van Acker haar derde spelen af op een vierde plaats. "Ik ben erg ontgoocheld", reageerde ze achteraf. Meteen na de start beging van Acker een overtreding, die bestraft werd met een verplichte draai van 360 graden (een draai om de eigen as). "Ik heb totaal geen idee wat ik fout deed. Ik had een boot geraakt volgens de jury, maar ik was op twee of drie meter van die boot. Het was echt vreemd. Ik had niet het idee dat ik een fout had gemaakt."

"Aan de eerste boei kwam ik terug en bij de tweede boei had ik nog steeds zicht op een goede prestatie. Ik heb dan meer risico's genomen aangezien ik toch niets te verliezen had, de vierde plaats is de meest ondankbare. Ik ben dan helemaal alleen aan de andere kant gaan varen en zo heb ik veel plaatsen gewonnen. Maar opeens ging de wind liggen en is een grote groep me voorbij gezeild", analyseerde van Acker haar wedstrijd.

Op de vraag of de fysieke problemen aan het begin van de competitie haar een medaille hebben gekost, antwoordde van Acker nuchter. "Vandaag was het fysieke geen reden waarom ik niet gewonnen heb. Dat is geen excuus. Het is waar dat de eerste dagen niet ideaal waren, maar zo was het nu eenmaal. Ik ga nu tijd nemen om na te denken over mijn toekomst", besloot een aangeslagen Van Acker.

bron: Belga