OS 2016 - Jérôme Guery gelooft nog steeds in een finaleplaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jérôme Guery heeft zich dinsdag nipt geplaatst voor de derde kwalificatieronde van de jumping op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Hij schaarde zich als laatste bij de top 45 en mag woensdag aantreden in de derde kwalificatieronde. De beste 35 gaan naar de finale op vrijdag. "Ik mag geen fouten meer maken woensdag als ik nog naar de finale wil", besefte Guery. "Grand Cru heeft goed gesprongen vandaag ondanks het teleurstellende resultaat. Hij heeft geen grote fouten gemaakt. Op het zevende obstakel kwam ik licht uit het zadel. Omdat het een jong paard is, was hij verrast en heeft hij een klein foutje gemaakt in de waterbak, maar echt miniem, hij heeft niet eens het water geraakt. Op het moment zelf dacht ik zelfs niet dat het een fout was", verklaarde Guery.

"Daarna heb ik wat meer tijd genomen om het paard te kalmeren. Ik dacht dat ik één strafpunt zou krijgen voor het overschrijden van de tijdslimiet, maar het zijn er twee geworden. Jammer genoeg raakte ik ook nog het laatste obstakel", analyseerde de 36-jarige Namenaar zijn wedstrijd.

Guery had het nadeel om reeds als achtste van de zestig ruiters aan de bak te moeten. "Ik verkies om de anderen eerst te observeren om al een zicht te krijgen op het parcours, maar als een van de eerste ruiters is dat niet mogelijk. Dat maakt deel uit van dat tikkeltje geluk dat je nodig hebt."

Ondanks de mindere prestatie van vandaag en het feit dat Guery als eerste moet aantreden in de derde kwalificatieronde, blijft hij hoopvol. "De moeilijkheidsgraad stijgt, maar ik weet dat Grand Cru het potentieel heeft om naar de finale te gaan."

bron: Belga