Axelle Dauwens strandt in reeksen 400m horden

Belgian athlete Axelle Dauwens pictured during the women's 400m hurdles heat competition at the 2016 Olympic Games in Rio, Monday 15 August 2016, in Rio de Janeiro, Brazil. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Axelle Dauwens heeft zich dinsdag op de Olympische Spelen niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. De 25-jarige West-Vlaamse liet in haar reeks slechts de zevende chrono (57.68) optekenen en stelde teleur, ze werd pas 35e van alle deelneemsters.

Dauwens startte in de vierde van zes reeksen en werd in de buitenbaan ingedeeld. Ze nam een pijlsnelle start en lag halfweg zelfs aan de leiding. In de laatste rechte lijn viel ze echter nog fors terug en zo werd ze pas zevende. De reeks werd gewonnen door de Deense Sara Slott Petersen (55.20), zij haalde het voor de Zuid-Afrikaanse Wenda Nel (55.55) en de Poolse Emilia Ankiewicz (55.89).

Met haar chrono bleef Dauwens meer dan twee seconden boven haar persoonlijk record (55.56). De Jamaicaanse Ristananna Tracey (54.88) was het snelst in de reeksen.

De eerste drie van de zes reeksen en de beste zes verliezers mochten naar de halve finales, die dinsdag (woensdagmorgen om 2u10 Belgische tijd) gelopen worden. Dauwens had zich op het WK van vorig jaar in Peking nog bij de top twaalf geschaard en mikte ook in Rio op top twaalf.

bron: Belga