Jolien D’hoore behoudt na tijdrit tweede plaats

Jolien D'hoore behoudt na tijdrit tweede plaats

Jolien D’hoore is vandaag in de tijdrit bij de vrouwen op de vierde plaats geëindigd, waardoor ze in de stand van het omnium in het baanwielrennen de tweede plaats behoudt. Vanavond (Belgische tijd) worden nog de vliegende ronde en de puntenkoers gereden op de Spelen in Rio. De 26-jarige D’hoore zette op de olympische wielerbaan 35.326 op de tabellen, waardoor ze enkel de Australische Annette Edmondson (34.938), de Britse Laura Trott (35.253) en de Française Laurie Berthon (35.275) voor zich moest dulden.

In de stand heeft D’hoore nu 144 punten, dat zijn er twaalf minder dan de Britse leidster Trott (156 punten). De Amerikaanse Sarah Hammer is derde met 140 punten.

De nummer vijf van de vorige Spelen was het omnium in de Rio Olympic Velodrome gisteren begonnen met een derde plaats in de scratch. Daarna volgde een derde plaats in de achtervolging (mét een nieuw Belgisch record), in het laatste onderdeel van de dag (de afvalling) deed de Oost-Vlaamse het nog beter. Ze werd daarin tweede en moest enkel de Britse olympische kampioene Laura Trott voor zich dulden.

bron: Belga