Johan Walem opnieuw bondscoach bij beloften

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 44-jarige Johan Walem wordt opnieuw de bondscoach van de nationale beloftenploeg. Dat maakte de Belgische voetbalbond KBVB dinsdag bekend. Walem bekleedde die functie al tussen 2012 en 2015, waarna hij trainer werd van KV Kortrijk. De voormalige middenvelder van Anderlecht en Standard Luik werd in februari ontslagen bij Kortrijk. Sportief directeur Chris Van Puyvelde bij de KBVB zegt verheugd te zijn met de beslissing. "We hebben Johan Walem ontmoet en hij toonde zijn verregaande interesse om terug te keren naar de KBVB om onze beloften te trainen", staat in een mededeling op de website van de bond.

"Hij kent het huis erg goed, alsook de spelers en we zijn ervan overtuigd dat met zijn professionalisme, zijn inzet en ervaring, onze jongeren progressie zullen blijven maken. Hij zal tevens perfect kunnen samenwerken met de staf van onze andere nationale ploegen."

Walem zal de beloften een eerste keer leiden op 2 september in Malta, in het kader van de kwalificatiewedstrijden voor EURO 2017. Op 6 september spelen de beloften tegen Tsjechië in het stadion van Oud-Heverlee Leuven. België staat momenteel derde in groep 1 met twaalf punten, maar heeft een match minder gespeeld dan Tsjechië (17 punten) en Montenegro (12 punten).

bron: Belga