Het zomert nog even

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag wordt een mooie warme zomerdag met maxima tussen 21 en 27 graden. De avond wordt lichtbewolkt tot helder met minima tussen 9 en 14 graden. Ook morgen verwacht het KMI mooi en warm weer. Donderdag is er kans op plaatselijke onweersbuien. Het is dan nog vrij warm met maxima tussen 20 en 24 graden. Vrijdag en tijdens het weekend is het fris, regenachtig en winderig. Vanaf maandag is er een weersverbetering. Deze namiddag is het zonnig en vrij warm met hoge wolkensluiers. De maxima halen rond 21 of 22 graden in de Hoge Venen, rond 22 graden aan de kust en tussen 23 en 27 graden elders. 's Avonds en 's nachts blijft het lichtbewolkt tot helder. In het westen is er een kans op vorming van lage wolken. De minima liggen tussen 9 en 14 graden. De wind waait zwak in het binnenland en matig aan de kust uit oost tot noordoost.

Morgenochtend is het opnieuw warm en zonnig. Overdag kunnen er vooral in het zuiden enkele wolkenvelden ontwikkelen maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 24 en 27 graden in Vlaanderen en tussen 21 en 23 graden in de Ardennen.

In de loop van de avond en de eerste deel van de nacht wordt het lichtbewolkt tot helder. In de tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen. Langs de Franse grens is op het einde van de nacht wat neerslag mogelijk. De zachte minima liggen tussen 13 en 16 graden.

Donderdag schuift een regen- en onweerszone van Frankrijk naar Centraal-Europa via het zuiden van ons land. De bewolking neemt toe vanaf de Franse grens met vooral in het zuiden en het westen van het land plaatselijk kans op enkele buien, eventueel met onweer. Het blijft vrij warm met maxima van 20 tot 22 graden in de Ardennen, elders van 22 tot 24 graden.

Vrijdag diept een depressie uit nabij de Atlantische Oceaan. In het weekend bevindt het lagedrukgebied zich boven de Britse Eilanden en de Noordzee alvorens maandag te verschuiven naar Scandinavië. Vrijdag trekt een regenzone over ons land. De temperaturen liggen tussen 20 en 24 graden. Gedurende het weekend zal het frisser en zeer winderig worden. Het zal meestal bewolkt zijn en regelmatig kunnen er buien overtrekken van de kust naar de Ardennen. Vanaf maandag zal de windsterkte en de kans op buien afnemen. De temperaturen stijgen met enkele graden.

bron: Belga