Etixx-Quick Step strikt Philippe Gilbert

Etixx-Quick Step strikt Philippe Gilbert

Etixx-Quick Step verwelkomt volgend seizoen Philippe Gilbert in zijn rangen. Dat maakte de Belgische World Tour-formatie dinsdag bekend. De 34-jarige oud-wereldkampioen is al de vijfde nieuwkomer voor volgend seizoen. Eerder versterkten neo-profs Rémi Cavagna en Enric Mas, Maximilian Schachmann (Klein Constantia) en Dries Devenyns (IAM) al het team van CEO Patrick Lefevere. “Al sinds mijn periode bij de beloften ben ik in contact met Patrick Lefevere”, opent Philippe Gilbert op de website van Etixx-Quick Step. “Ik ben blij dat ik nu eindelijk zijn team kan vervoegen. Het team staat voor een agressieve koersstijl en dat trekt mij aan. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen en hoop belangrijk te zijn in de klassiekers en andere grote wedstrijden. Ik bedank BMC voor de vijf mooie jaren en wens hen veel succes in de toekomst.”

Ook CEO Patrick Lefevere is tevreden met de komst van Gilbert. “Philippe is een intelligente renner, die extra ervaring, panache en kwaliteit met zich meebrengt. Hij heeft bovendien nog steeds veel honger en motivatie.”

Philippe Gilbert is één van de beste Belgische renners van de laatste decennia. Zijn palmares bevat onder meer een wereldtitel (2012), een Touretappe (2011), de Amstel Gold Race (2010, 2011, 2014), Luik-Bastenaken-Luik (2011), de Ronde van Lombardije (2009, 2010), drie ritzeges in de Giro en vijf in de Vuelta. Dit seizoen kroonde hij zich voor de tweede keer, na 2011, tot Belgisch kampioen.

bron: Belga