Opwarming Michael Phelps is hype in China

USA's Michael Phelps warms up before competing in a Men's 200m Individual Medley heat during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 10, 2016. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

De Amerikaanse olympische topzwemmer Michael Phelps heeft een bijzondere opwarmroutine waarbij hij zijn armen achter zijn rug slaat. Op Chinese sociale media is de oefening een heuse hype geworden.

Waarvoor deze Chinese man zich aan het opwarmen is, is onduidelijk. Om te wandelen op de stoep? Een zwembad is in elk geval niet te zien.

_90793981_phelpsstretch

Het grootste talent is misschien wel deze jongen, al is de vraag natuurlijk of hij ook even snel zwemt als Phelps…

_90794949_phelpsstretch4

Veel spieren zijn niet altijd een voordeel om de Phelpsopwarming tot een goed einde te brengen. Bij deze man lijkt de omtrek van zijn biceps eerder een hinderpaal te zijn.

_90794947_phelpsstretch3

Chinese internauten gaan wel vaker gekke uitdagingen aan. Zo was er enkele maanden geleden de ‘A4waistchallenge’, waarbij vooral vrouwen hun taille vergeleken met de breedte van een A4-blad. Tijdens deze Spelen gingen onder andere al een boze blik van dezelfde Michael Phelps en de opperste verbazing van een zwemster na het zien van haar eigen toptijd viraal (zie hieronder).

_90725853_phelpscerealmeme

_90725855_cctv

 

Omslagfoto: AFP / G. Bouys

Foto’s in artikel: Weibo