Ziekenhuis geraakt bij luchtaanval in Jemen

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het noorden van Jemen is een ziekenhuis getroffen bij een luchtaanval, zo meldt de medische hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. De rebellen, die de regio controleren, spreken in een eerste balans van zes doden en twintig gewonden. Artsen zonder Grenzen zelf kan nog geen raming geven van het aantal slachtoffers dat het bombardement op het ziekenhuis in Abs, in de provincie Hajjah, veroorzaakte. "We beoordelen eerst de situatie om de veiligheid van de patiënten en het personeel te verzekeren", zo meldt de organisatie op haar Twitter-account.

De gezondheidsautoriteiten in het gebied, dat gecontroleerd wordt door de sjiitische Houthi-rebellen, stellen dat er bij de aanval zes doden en twintig gewonden vielen.

Een door Saoedi-Arabië geleide coalitie voert in het noorden van Jemen regelmatig luchtaanvallen uit. Daarbij viseren ze de sjiitische Houthi-milities, die de soennitische president Abed Rabbo Mansur Hadi hadden verjaagd.

Zaterdag waren bij een aanval op een school in het noorden van Jemen volgens Artsen Zonder Grenzen nog tien kinderen om het leven gekomen. Een woordvoerder van rebellen stelde de door Saoedische alliantie verantwoordelijk voor de aanval.

bron: Belga