Zieke De Buyst geeft forfait voor tweede dag omnium

Zieke De Buyst geeft forfait voor tweede dag omnium

Jasper De Buyst zal niet meer in actie komen op de tweede dag van het olympisch omnium op de Spelen van Rio de Janeiro. De baanwielrenner kampt sinds gisteren met een maagdarminfectie. Dat meldt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) vandaag. “De voorbije nacht is zijn toestand niet verbeterd”, zo klinkt het in een persbericht. “Jasper kan niet voldoende voeding en vocht opnemen. Het is medisch gezien niet verantwoord om in die omstandigheden nog verder deel te nemen aan het omnium event.”

De 22-jarige De Buyst stond halfweg het omnium – na drie van de zes onderdelen – op een teleurstellende achttiende en laatste plaats in de stand. “Vanaf het eerste nummer zat er niets in de benen. Ik heb hier eigenlijk geen verklaring voor”, reageerde De Buyst gisterenavond. Hij verklaarde wat last te hebben van de maag, maar wilde dat niet als excuus inroepen.

De renner van Lotto-Soudal begon zijn omnium met een laatste plaats in de scratch, deed met een zestiende plaats amper beter in de achtervolging en kon ook in de afvalkoers geen gensters slaan. Daarin ging hij er als vierde uit. Vandaag staan er met de tijdrit, de vliegende start, en de afsluitende puntenkoers nog drie onderdelen op het menu.

bron: Belga