Wall Street noteert nieuwe hoogtepunten

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag met records gesloten. De drie graadmeters in New York gingen donderdag al voor het eerst sinds 1999 tegelijk met records de handel uit en herhaalden dat kunstje met dank aan onder meer de hogere grondstoffenprijzen. Beleggers verwerkten verder onder meer overnamenieuws.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 18.636,05 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg ook 0,3 procent tot 2190,15 punten. De S&P stond tussentijds op bijna 1,1 procent winst, waarmee de dertiende dag met een tussentijdse recordstand sinds juli werd genoteerd. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,6 procent tot 5262,02 punten.

Energiebedrijven als Chesapeake en Transocean profiteerden van de hogere olieprijzen met winsten van respectievelijk 9,6 en 5,4 procent. De olieprijzen gingen omhoog door speculatie over een bevriezing van de productie. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3 procent naar 45,81 dollar. De prijs van Brent steeg eveneens 3 procent naar 48,39 dollar.

Daarnaast richtten beleggers zich onder meer op technologiefondsen. Apple dikte 1,2 procent aan. Topman Tim Cook zei in een interview met de Washington Post dat er achter de schermen veel gebeurt rondom 'virtual reality' en 'augmented reality'. Twitter was in trek na berichten dat de app door Apple ingebouwd wordt in Apple TV. Het aandeel werd 6,8 procent meer waard.

De euro was 1,1186 dollar waard tegenover 1,1197 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga