Tony Martin verlaat Etixx - Quick-Step voor Katusha

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 31-jarige Duitser Tony Martin verlaat het Belgische Etixx - Quick-Step voor Katusha. Dat maakte de Russische WorldTour-formatie vandaag bekend. Martin tekende voor twee seizoenen bij het team van Jürgen Van den Broeck. "Martin is het perfecte prototype van een renner die op alle terreinen uit de voeten kan", omschrijft het team zijn aanwinst op de website. "De Duitse kampioen tijdrijden blinkt uit in verschillende klassiekers, de grote rondes en andere rittenwedstrijden. Zijn palmares is indrukwekkend, met drie wereldtitels in het tijdrijden, Parijs-Nice, de Eneco Tour, de Baloise Belgium Tour, de Ronde van de Algarve en vijf ritzeges in de Tour."

"Zijn palmares zegt het allemaal. Hij is echt het type renner waar we naar op zoek waren", zegt manager Viacheslav Ekimov. "Vorig jaar versterkten we ons voor de klassiekers. Nu doen we dat voor elk type wedstrijd. Tony's kracht en uithoudingsvermogen, maar vooral zijn karakter, passen helemaal bij onze groep. Ik kijk ernaar uit om met hem te werken."

"Katusha toonde dit jaar dat het een team van winnaars is, ik ben blij dat ik er deel van kan gaan uitmaken", klinkt het bij Martin. "Ik vind hun truitje ook echt mooi en zal het in 2017 en 2018 met trots dragen. Ook hun Canyon fietsen bevallen me erg en dat is belangrijk voor mij als tijdrijder. Wat me het meest overtuigd heeft, is dat de teamleiding echt in me gelooft. Ze hebben me ervan overtuigd dat ik nog beter kan worden. Met dit team kan ik nog betere resultaten gaan rijden. Anderzijds zal ik zoals steeds even blij zijn als ik een ploegmaat aan de overwinning kan helpen."

Martin reed vijf seizoenen voor het team van Patrick Lefevere. Voordien was hij bij Columbia-HTC (2008-2011) onderdak.

bron: Belga