Race Witte Huis - Trump haalt opnieuw uit naar "corrupte media"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft zondag uitgehaald naar de media, die hij ervan beschuldigt op een oneerlijke manier over zijn campagne te berichten en zijn rivale Hillary Clinton te beschermen. Trump heeft al vaker kritiek geuit op de media, terwijl hij ook profiteert van een uitgebreide berichtgeving over zijn onconventionele campagne. Zondag drukte de Republikein met een reeks tweets echter opnieuw zijn ongenoegen uit na een artikel van de New York Times over de onrust binnen zijn campagneteam naar aanleiding van zijn controversiële uitspraken.

Hij noemde de beweringen van de Times "fictie" en stelde dat de media zijn Democratische tegenstander Hillary Clinton beschermen. Hij schreef dat de media "afschuwelijk en corrupt" zijn, en dat hij Hillary Clinton zou verslaan als de berichtgeving eerlijker zou zijn. "Ik vecht niet alleen tegen de corrupte Hillary, ik vecht ook tegen de oneerlijke en corrupte media en hun proces van de bescherming van de media", aldus Trump.

De mediamagnaat bande eerder al verschillende media van zijn verkiezingsmeetings en zorgde ook voor controverse toen hij een journalist uitlachte vanwege zijn handicap. Daarnaast haalde hij uit naar de persvrijheid. "Het is geen 'persvrijheid' wanneer kranten en andere media mogen schrijven wat ze willen, zelfs al is dat volledig fout", zei Trump zondag nog.

De nieuwsberichten over Trump van de afgelopen gingen regelmatig over een reeks van controversiële uitspraken, zoals het verwijt dat president Obama de oprichter is van terreurgroep Islamitische Staat, of zijn uitspraken over het recht op wapenbezit, waarin hij volgens sommigen suggereerde om Hillary Clinton aan te vallen.

Clinton leidt ondertussen de nationale peilingen naar aanloop van de verkiezing van 8 november. Volgens een gemiddelde op de website Realclearpolitics.com heeft Clinton een voorsprong van 6,8 procentpunten op Trump.

bron: Belga