Politiegeweld VS - Veertien mensen opgepakt na nieuwe onrustige nacht in Milwaukee

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Amerikaanse stad Milwaukee zijn veertien mensen opgepakt nadat het voor de tweede nacht op rij tot rellen kwam bij protesten tegen dodelijk politiegeweld. Dat blijkt maandagmorgen (lokale tijd) uit een mededeling van de politie. De politie zegt dat er in de nacht van zondag op maandag minstens dertig geweerschoten werden afgevuurd. Er werden ook verschillende vuilnisbakken in brand gestoken. Toch verliep de afgelopen nacht minder gewelddadig dan de vorige, toen er nog brand werd gesticht in zes handelszaken, verklaarde politiechef Edward Flynn tijdens een persconferentie.

Er raakten ook zeven agenten gewond en er werden drie politiewagens beschadigd, zo klinkt het nog. In een poging om meer geweld te voorkomen, heeft burgemeester Tom Barrett nu een avondklok voor tieners ingesteld vanaf 22.00 uur.

Het geweld in Milwaukee, in de staat Wisconsin, was zaterdag uitgebroken nadat de politie een 23-jarige zwarte man had doodgeschoten. De agent die vuurde, was zelf ook een Afro-Amerikaan.

bron: Belga