OS 2016 – Van Acker heeft gemengde gevoelens bij uitstel medaillerace in Laser Radial

OS 2016 - Van Acker heeft gemengde gevoelens bij uitstel medaillerace in Laser Radial

De medaillerace in de Laser Radial-klasse van het zeilen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro is uiteindelijk verplaatst naar dinsdag omdat er eerst te weinig en nadien te veel wind stond in de baai van Guanabara. Evi Van Acker, die voor de laatste en doorslaggevende race op de vierde plaats staat, onthaalt de beslissing met gemengde gevoelens. “Ik heb op dit moment een dubbel gevoel”, vertelde Van Acker kort na het uitstel van de medaillerace. “Langs de ene kant is het spijtig dat we niet gestart zijn toen er een zwakke noorderwind blies. Ik heb veel in dergelijke omstandigheden getraind en zou een goede wedstrijd hebben kunnen zeilen. Maar de strakke westerwind die later kwam opzetten ligt mij minder. Het uitstel kwam toen niet ongelegen.”
Als de weersomstandigheden het morgen/dinsdag opnieuw niet toelaten om te zeilen, zal de stand na de eerste tien races het definitieve klassement worden. Onze landgenote, vierde op die ranking, grijpt dan naast een medaille. “Maar ik ga ervan uit dat we morgen zeilen”, zegt Van Acker, die stiekem nog hoopt op eremetaal.

Het klassement voor aanvang van de medaillerace:
1. Marit Bouwmeester (Ned) 47; 2. Anne-Marie Rindom (Den) 55; 3. Annalise Murphy (Ier) 57; 4. Evi Van Acker (BEL) 66; 5. Tuula Tenkanen (Fin) 68.6; 6. Gintare Scheidt (Lit) 82; 7. Josefin Olsson (Zwe) 84; 8. Alison Young (GBr) 91; 9. Ashley Stoddart (Aus) 101; 10. Paige Railey (VSt) 109.

bron: Belga