OS 2016 - Si Mohamed Ketbi gaat in Rio voor allerhoogste

door
Belga
Leestijd 2 min.

België wordt op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro vertegenwoordigd door drie taekwondoka's. Si Mohamed Ketbi bijt woensdag de spits af in de klasse tot 58 kg. "Ik voel me goed, sereen, de spanning neemt stilaan toe maar ik probeer relaxed te blijven", zegt Ketbi twee dagen voor zijn competitie tijdens een persbabbel in het olympisch dorp.

De Brusselaar is met zijn achttien lentes nog piepjong, maar toch heeft hij al een indrukwekkend palmares. Ketbi won vorig jaar onder meer zilver op het WK en brons op de Europese Spelen. In Rio wil hij maar al te graag een olympische medaille aan zijn collectie toevoegen.

"Ik besef dat het speciaal is om op je 18e al op de Spelen te zijn, maar ik wist dat ik mij kon kwalificeren. Dat heb ik ook gedaan. Nu ben ik uiterst gemotiveerd en ik hoop echt dat ik die gouden medaille kan pakken. Het is zeker mogelijk. Ik geloof zelf heel hard in mijn kansen, net als mijn hele entourage, mijn vrienden en mijn familie. Alles ligt in de handen van God. Wat moet gebeuren, zal gebeuren."

Ketbi zegt tot in de puntjes voorbereid te zijn. "Ik heb mijn trainingen perfect kunnen afwerken, er is niets aan het toeval overgelaten. Ik ben klaar. Tijdens een laatste trainingsstage op grote hoogte in Mexico heb ik kunnen sparren met echt goeie tegenstanders."

De jonge taekwondoka geniet alvast volop van de olympische ervaring. "Het is hier heel speciaal. Ik maakte al enkele grote toernooien mee, zoals de Europese Spelen, maar dit is toch nog anders. Je krijgt misschien maar een keer in je leven de kans om aan de Olympische Spelen deel te nemen. Ik probeer de focus te houden op mijn competitie maar tegelijk ook een beetje te genieten."

bron: Belga