OS 2016 - Jeroen D'hoedt kan niet stunten in de reeksen van de 3000 meter steeple

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jeroen D'hoedt heeft zich maandag op de Olympische Spelen in Rio niet kunnen plaatsen voor de finale van de 3000 meter steeple. Onze landgenoot eindigde in zijn reeks als dertiende op vijftien deelnemers in 8:48.29. Enkel de drie snelste lopers van elk van de drie kwalificatiereeksen en de zes beste verliezende tijden bemachtigden een plaatsje in de finale.

"Vooraf wist ik dat me kwalificeren voor de finale bijna 'mission impossible' was", vertelde de 26-jarige D'hoedt na afloop. "Mijn doel was om mijn persoonlijke record (8:30.03) te verbeteren en dan wel te zien waar ik uitkwam, maar dat is niet gelukt. Ik ben dus niet tevreden."

"In het begin van de wedstrijd verliep alles naar wens en na de eerste kilometer liep ik zelfs aan kop", analyseert D'hoedt. "Maar later sloeg de vermoeidheid toe en zakte ik weg. Dat is dit seizoen helaas wel meer gebeurd. Toch blik ik tevreden terug op de Spelen en vond ik het een eer om België te vertegenwoordigen. Alleen spijtig dat ik geen betere prestatie geleverd heb."

De deelname van D'hoedt aan de Spelen was lange tijd hoogst onzeker. Ondanks verwoede pogingen slaagde de Brabander er niet in om de olympische limiet te lopen, maar de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) viste hem medio juli op.

bron: Belga