OS 2016 - "Foutjes worden snel afgestraft"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Gymnast Dennis Goossens heeft maandag niet kunnen verrassen in de olympische finale aan de ringen. Hij werd in de Rio Olympic Arena achtste en laatste.

Goossens had zich eerder deze Spelen als eerste Belgische turner ooit kunnen plaatsen voor een olympische toestelfinale. De 22-jarige Waaslander bleef daarin echter niet foutloos en kreeg voor zijn oefening 14,933 punten, minder dan zijn totaal in de kwalificaties (15,366 punten).

"Ik had het beter verwacht", gaf Goossens na afloop toe. "De kwalificatie was beter en daar had ik naar gepiekt om in de finale te geraken. Als je het zo bekijkt, is het doel wel bereikt. Anderzijds is het een beetje teleurstellend dat het vandaag wat tegenvalt."

Goossens maakte in de finale enkele kostbare missertjes. "De oefening was net iets minder strak, iets minder zuiver dan in de kwalificaties. Aan de ringen wordt dat snel afgestraft, zo is vandaag gebleken."

In vergelijking met de zeven andere finalisten had Goossens een lagere startwaarde voor zijn oefening, zodat hij hoe dan ook al met een handicap aan de wedstrijd begon. "Ik wil er alles aan doen om mijn waarde de volgende jaren omhoog te krijgen, daarvoor heb ik al een heleboel ideeën", zegt hij. "Nu gaan ik even rusten en dan trek ik weer de zaal in."

Eind mei haalde Goossens een zevende plaats op EK in het Zwitserse Bern. Met nu een olympische finale daarbovenop mag hij terugblikken op een geslaagde campagne. "Ik heb een fantastisch seizoen achter de rug", stelt de Oost-Vlaming, die naast zijn finales op het EK en de Spelen ook verwijst naar het brons dat hij begin april haalde op de wereldbekermanche in het Duitse Cottbus. "Ook die medaille was een primeur voor mij."

Met het Belgische team werd Goossens negende op het EK. "Ook dat was nog nooit gebeurd", benadrukt de Belgische 'Lord of the rings', die hoopt over vier jaar met een Belgische mannenploeg op de Spelen in Tokio te staan. "Het potentieel is er zeker", stelt hij. "We zijn al flink opgeklommen op de ranking."

bron: Belga