OS 2016 – Aanhoudingsmandaat tegen voorzitter Ipswich voor illegale ticketverkoop

De Braziliaanse politie heeft aanhoudingsmandaten laten uitvaardigen tegen vier buitenlanders die verdacht worden van de illegale doorverkoop van tickets voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Eén van hen is Marcus Evans, de steenrijke voorzitter van de Engelse voetbalclub Ipswich.
“We hebben aan het gerecht gevraagd om aanhoudingsmandaten uit te vaardigen tegen vier personen die rechtstreeks betrokken zijn bij het bedrijf THG. Omdat ze zich niet op Braziliaans grondgebied bevinden, zal Interpol de aanhoudingsmandaten ontvangen”, zo deelde politie-inspecteur Ricardo Barbosa mee.
THG, een bedrijf dat actief is op het vlak van ticketing en hospitality rondom grote sportevenementen, wordt ervan beschuldigd gefraudeerd te hebben met de verkoop van tickets. Het bedrijf, dat vier jaar geleden nog de ticketverkoop voor Londen deed, verwierf illegaal tickets voor Rio bij Ierse bedrijven en verkocht ze in VIP-formules tegen woekerprijzen, zo stelt de Braziliaanse politie.
Naast Evans, eigenaar van THG en de Engelse tweedeklasser Ipswich, viseren de Brazilianen ook de Ier David Patrick Gilmore, de Nederlander Maarten Van Os en de Engelsman Martin Studd. Tien dagen geleden pakte de politie reeds THG-directeur Kevin Mallon op in een hotel in Rio.

bron: Belga