Olivia Borlée en Cynthia Bolingo stranden in reeksen 200m

door
Belga
Leestijd 1 min.

Olivia Borlée en Cynthia Bolingo zijn er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van de 200 meter op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De 30-jarige Borlée, tijdens de openingsceremonie vlaggendraagster voor Team Belgium, werd in de eerste reeks zevende en voorlaatste in 23.53. De zus van Jonathan, Kevin en Dylan bleef zo ver boven haar persoonlijk record (22.98). Reekswinnares was de Nederlandse Dafne Schippers (22.51), de regerende wereldkampioene op dit nummer.

De 23-jarige Bolingo stelde in de tweede reeks in 23.98 teleur met de achtste en laatste plaats. Ook zij bleef ruim boven haar PR (23.11). De Amerikaanse Jenna Prandini won Bolingo's reeks in 22.62.

De eerste twee van elke reeks en de zes snelste verliezende tijden stoten door naar de halve finales, die in de nacht van dinsdag op woensdag (vanaf 3u Belgische tijd) plaatsvinden.

In 2008 behaalde Olivia Borlée op de Spelen van Peking samen met Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo en Hanna Mariën zilver op de 4x100 meter.

bron: Belga