Officiële dodental aardbeving Peru opnieuw bijgesteld naar vier

Bij de aardbeving met een magnitude van 5,3 in de nacht van zondag op maandag in Peru zijn minstens vier mensen om het leven gekomen en een vijftigtal mensen gewond geraakt. Dat meldt Yamila Osorio, de gouverneur van de staat Arequipa, maandag. Eerder had de civiele bescherming gemeld dat negen mensen om het leven kwamen, maar volgens Osorio is dat aantal niet officieel en incorrect.
Een van de slachtoffers is een 66-jarige Amerikaanse burger die in een hotel verbleef in de buurt van Colca Canyon, een populaire toeristische bestemming.
Het epicentrum van de aardbeving bevond zich volgens de Peruaanse seismologische dienst IGP in de omgeving van de stad Chivay, zowat 750 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Lima. De haard bevond zich op een diepte van acht kilometer.
Volgens de civiele bescherming werden minstens 120 woningen verwoest. Premier Fernando Zavala verklaarde dat de noodtoestand zal worden uitgeroepen voor de getroffen gebieden. Drie helikopters werden ingezet om mensen te redden die geblokkeerd zitten in de afgelegen gebieden.
In 2007 kwamen in de Peruaanse provincie Pisco bij een aardbeving van 7,9 op schaal van Richter nog bijna 600 mensen om het leven. In 2001 stierven bij een beving met een magnitude van 8,4 in Arequipa 240 mensen.

bron: Belga