Meer dan 115.000 festivalgangers voor 15de editie van Brussels Summer Festival

door
Belga
Leestijd 2 min.

De vijftiende editie van het Brussels Summer Festival heeft 115.000 bezoekers gelokt. Dat heeft heeft de organisatie gemeld. De slotavond van het tiendaagse festival was goed voor 10.000 muziekliefhebbers op het Paleizenplein. Het festival telde duidelijk minder bezoekers dan bij de recordeditie van 2014, toen 125.000 mensen afzakten naar het BSF. In 2015 werd dat aantal geëvenaard door een extra avond op het Paleizenplein.

Dit jaar kozen de organisatoren opnieuw voor de klassieke formule voor het grote podium, en vanwege de lagere opkomst op publieke evenementen in het algemeen na de aanslagen van 22 maart, spreekt de organisatie toch van een aanzienlijk succes. Ze stelt bovendien dat de extra veiligheidscontroles aan de ingang en de inzet van politie en militairen voor een gevoel van veiligheid heeft gezorgd op het festival, dat zonder incidenten verlopen is.

De 10-day passen waren uitverkocht op de derde dag van het festival. Bovendien was de zaal in de Madeleine, waar dit jaar 200 plaatsen extra waren voorzien, elke avond minstens voor een concert volzet. Voor de Belgische avond van woensdag met Alaska Gold Rush, Recorders en Vismet was de zaal zelfs de hele avond helemaal vol.

Ook op de Kunstberg werd de capaciteit opgetrokken, van 7.000 naar 8.5000 plaatsen. De groep Hooverphonic slaagde erin het grootste aantal festivalgangers te lokken op de eerste avond.

Op het Paleizenplein lokte Balthazar donderdag 9.000 toeschouwers. Louise Attaque trad vrijdag op voor het maximumaantal van 12.500 muziekliefhebbers, en op zaterdag deden Louane en Lost Frequencies hetzelfde. Op de slotavond van het festival daagden 10.000 mensen op voor Pete Doherty, die zijn reputatie van "enfant terrible" eer aandeed door vroegtijdig en abrupt het podium te verlaten.

bron: Belga