Goffin blijft 13e op ATP-ranking, Darcis (106e) boekt 18 plaatsen winst

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin behoudt zijn 13e plaats op de ranglijst in het mannentennis. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro strandde de Luikenaar donderdag in de achtste finales tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 55). Steve Darcis, de tweede Belg op de ranking, klimt dankzij zijn toernooizege in de Challenger van het Slowaakse Trnava van de 124e naar de 106e plaats. Arthur De Greef is 138e (+4), Kimmer Coppejans 156e (+4) en Ruben Bemelmans 183e (-3).

In de top 5 zijn er geen wijzigingen te noteren. De Serviër Novak Djokovic staat met een ruime voorsprong aan de leiding. Andy Murray is tweede. De Schot pakte zondag in Rio zijn tweede olympische titel op rij in het enkelspel. De Zwitsers Roger Federer, Stan Wawrinka en de Spanjaard Rafael Nadal vervolledigen de top vijf.

Even verderop doen de Oostenrijker Dominic Thiem (9e) en de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (10e) haasje-over. De Uruguayaan Pablo Cuevas stijgt twee plaatsen en is nu 19e. De Kroaat Ivo Karlovic komt na zijn toernooizege in het Mexicaanse Los Cabos de top 20 (+4) binnen.

bron: Belga