BK motorcross – Brit Shaun Simpson houdt Kevin Strijbos van zege in Balen

BK motorcross - Brit Shaun Simpson houdt Kevin Strijbos van zege in Balen

De Brit Shaun Simpson (KTM) heeft maandag in Balen de tweede van vier manches in het Belgisch kampioenschap motorcross gewonnen. Kevin Strijbos (Suzuki), de voorbije twee jaar winnaar op de Keiheuvel, moest met de tweede plaats vrede nemen. De Fransman Romain Febvre (Yamaha) stond als derde op het podium. Brent Van Doninck (Yamaha) werd vijfde, net voor Jeffrey Dewulf (KTM) en Steve Ramon (Suzuki). Ken De Dycker (Honda), die zijn comeback maakte nadat een een blessure hem sinds februari uit competitie hield, moest het met een achttiende plaats stellen.
Simpson won de drie reeksen in het Kempense zand. Strijbos finishte als tweede in de eerste en de derde reeks en als derde in de tweede.
In de MX2 won Kevin Wouts (KTM), voor de Nieuw-Zeelander Josiah Natzke (KTM) en de Nederlander Mark Boot (KTM).
De derde BK-manche wordt volgende zondag in het Waals-Brabantse Orp-le-Grand gereden. Jeffrey Herlings (KTM), in maart winnaar van de openingsmanche in Moerbeke, nam niet deel in Balen. De Nederlander is nog niet hersteld van een sleutelbeenbreuk. Ook Clément Desalle, koning van de Keiheuvel in 2009, kwam niet aan de start.

.

bron: Belga