Zulte Waregem is alleen leider na zege tegen Standard

Standard heeft op de derde speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij Zulte Waregem een 1-0 nederlaag geleden. Essevee komt zo met 9 op 9 alleen op kop. In het Regenboogstadion kwamen de troepen van Francky Dury in de 22e minuut op voorsprong. Brian Hamalainen krulde een vrije trap voor doel, Timothy Derijck werd niet gehinderd door een te laat komende Jean-François Gillet en kopte het leer binnen. Op slag van rust trapte Hamalainen opnieuw de bal voor de kooi van Gillet, de kopbal van Marvin Baudry belandde echter tegen de paal.

Na de rust ging Standard tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker. Tien minuten voor affluiten zette Benjamin Tetteh Sammy Bossut aan het werk, Mathieu Dossevi besloot in de herneming op de paal. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord. Zulte Waregem kan zo met 9 op 9 nog steeds een foutloos rapport voorleggen. De Rouches, die met 4 op 9 achterblijven, beleven woelige tijden.

In de stand is Zulte Waregem na het puntenverlies van Anderlecht (7) en Charleroi (7) alleen leider met 9 punten. Standard is vijfde met 4 punten.

Later op de dag (18u) ontvangt landskampioen Club Brugge het Lokeren van Georges Leekens. Blauw-zwart wil na de 1-0 nederlaag van vorige speeldag bij KV Oostende opnieuw aanknopen met de drie punten, voor de Lokerse spits Tom De Sutter wordt het een weerzien met zijn ex-club. Nog vandaag (20u) sluiten KV Oostende en Moeskroen de derde speeldag af in de nieuwe Versluys Arena.