Rellen in Milwaukee nadat man werd doodgeschoten door politie

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de Amerikaanse stad Milwaukee, in de staat Wisconsin, zijn gisterenavond rellen uitgebroken nadat de politie een 23-jarige man had doodgeschoten. Dat meldt de lokale krant Milwaukee Journal Sentinel. De 23-jarige man was gisteren te voet op de vlucht geslagen, nadat zijn wagen werd tegengehouden door de politie. Tijdens de achtervolging werd de man uiteindelijk neergeschoten door een van de agenten. Hij overleed ter plaatse. Volgens de mededeling van de politie was de doodgeschoten man in het bezit van een semi-automatisch wapen, maar het is niet duidelijk of hij de agenten daar ook mee bedreigde.

Bij een protestactie die daarop volgde, begonnen mensen mensen met stenen naar de politie te gooien. Eén agent raakte daarbij gewond. Er werden ook branden gesticht. De brandweer kon bovendien niet meteen ter plaatse raken omdat er schoten werden afgevuurd. Volgens James Harpole van de lokale politie waren zeker 200 mensen betrokken bij de rellen.

De man die doodgeschoten werd, had een gerechtelijk verleden, zo deelde de politie nog mee. Over zijn identiteit en huidskleur wilde de politie geen uitspraak doen. Khalif Rainey, een Afro-Amerikaans schepen in Milwaukee, beklemtoonde op de persconferentie wel dat de schietpartij en het geweld de toenemende spanningen tussen de zwarte gemeenschap en de politie in Milwaukee tot uiting hebben gebracht. "Niemand kan ontkennen dat er hier in Milwaukee raciale problemen zijn, die rechtgezet moeten worden."

bron: Belga