OS 2016 - Twitter vol lof over Nafi Thiam

door
Belga
Leestijd 1 min.

De gouden olympische medaille van Nafi Thiam in de zevenkamp leidt in de sportwereld en daarbuiten tot heel wat lovende reacties. "Geen woorden voor! Abnormaal knap!", zo verklaarde Hans van Alphen op Twitter na de vierde medaille voor België in Rio de Janeiro. De meerkamper moest de Spelen aan zich voorbij laten gaan.

"Wat een sportvrouw! Respect Nafi!", stelde judoka Dirk Van Tichelt, die afgelopen maandag brons pakte in de klasse tot 73 kilogram.

"Om 6u opstaan en zien dat we nog een gouden medaille hebben behaald. Supervrouw. Koningin van de atletiek. Diamant", aldus Tia Hellebaut, die België op de Olympische Spelen 2008 in Peking goud bezorgde in het hoogspringen.

"Weergaloos!!! Gouden Nafi Thiam!! Olympische roem!!", twitterde ex-judoka Gella Vandecaveye, in 1996 goed voor olympisch zilver en op de Spelen van 2000 bronzen medaillewinnares.

"Bieden op Nafi haar haar telefoonnummer iemand?", aldus Pieter-Jan Hannes, die op deze Spelen nog in actie komt op de 1.500 meter.

"Waaaooow. Ongelooflijke Nafi Thiam!!! Respect!!!", reageerde zwemmer Louis Croenen.

"Ongelooflijk! Zo fier!! Dikke proficiat!, twitterde tenniscoryfee Kim Clijsters.

"Wauw, zo jong en zoveel talent! Wat een prestatie! Proficiat Nafi Thiam", tweette Vlaams minister van Sport Philippe Muyters.

"In de galerij van de allergrootsten!", aldus Vlaams viceminister-president Hilde Crevits.

Ook Rode Duivel Thomas Meunier is trots. "Tweede gouden medaille voor het mooiste land ter wereld! Dank aan Nafi Thiam!"

bron: Belga