OS 2016 – IOC en organisatiecomité vol lof halfweg de Spelen

OS 2016 - IOC en organisatiecomité vol lof halfweg de Spelen

Ondanks alle pech en problemen zijn het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de organisatoren vol lof over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. “Brazilië en de Cariocas (de bewoners van Rio) brengen wat ze beloofd hebben. De sfeer in de stad is grandioos”, zei Christophe Dubi van het IOC. “De balans halfweg de Spelen is dus positief.” Ook Rodrigo Tostes van het organisatiecomité maakte een voorlopig positieve balans op. “Het is niet de tijd om te feesten of achteruit te leunen, want er komt nog een week aan. We weten dat er nog wat voor ons ligt.”
De logistieke uitdagingen, vooral wat transport betreft, zijn intussen tot een goed eind gebracht. “De service voor de atleten functioneert zeer goed”, zei Tostes. Hij vindt dat moet benadrukt worden dat er bij problemen, zoals het tekort aan voedsel en water, snel gereageerd wordt. “Het organisatiecomité kon meestal snel oplossingen vinden voor de typische problemen die zich bij de start van alle Spelen voordoen”, klinkt het.
Atleten en functionarissen uitten meermaals kritiek op de voeding en de hygiëne in het olympische dorp. Lege plaatsen bij verschillende wedstrijden drukten de stemming. Bovendien waren er problemen met bussen die niet reden en was er een aanval op een officiële journalistenbus.

.

bron: Belga