OS 2016 - "Deze week veel aan overgrootmoeder gedacht"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nicolas Colsaerts heeft het olympisch golftoernooi in Rio de Janeiro na een mindere slotronde beëindigd op een gedeelde 30e plaats. Na afloop reageerde hij emotioneel op zijn deelname aan de Spelen. Colsaerts begon aan de slotdag als veertiende, een positie die hij deelde met onder meer Thomas Pieters. Maar terwijl die laatste nog een keer alles uit de kast haalde en met zes onder par opklom naar plaats 4, kwam Colsaerts rond in twee over par. Hij eindigde zo met 283 slagen (-1) achter zijn naam, vijftien meer dan de Britse winnaar Justin Rose.

"Het had vandaag iets beter gekund, maar ik ben uiteindelijk wel tevreden", stelde Colsaerts. "Het toernooi is een prachtige, speciale ervaring geworden. Er is enorm veel volk komen kijken en iedereen heeft onze sport vanaf de eerste dag gesteund. Je ziet niet alledaagse dingen, voelt emoties die je niet gewoon bent. Het grijpt je echt aan."

Colsaerts haalde daarop -met een krop in de keel- nog eens aan waarom zijn band met de Spelen zo speciaal is. Zijn overgrootvader Jean-Jacques Tensen nam na WOI deel aan de Spelen als lid van het waterpoloteam. "Ik had een hechte band met mijn overgrootmoeder. Ze woonde bij ons tot ik 17 was en wij waren echt close. Ik heb deze week heel vaak aan haar gedacht."

Voor Thomas Pieters, die net naast een medaille greep, had Colsaerts nog enkele troostende woorden. "Het is een beetje jammer voor hem, hij heeft het heel goed gedaan. Op de laatste holes, zestien en achttien, liet hij misschien nog een kansje liggen om het brons te pakken. Maar ik ben er zeker van dat hij hierop zal terugkijken als een supercoole ervaring."

.

bron: Belga