OS 2016 - "Ben geen topfavoriete maar alles kan", voorspelt BMX-ster Elke Vanhoof

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vier jaar na Arnaud Dubois (in Londen) heeft België met Elke Vanhoof opnieuw een BMX-er op de Olympische Spelen. De 24-jarige Antwerpse wil in Rio de Janeiro de finale rijden en sluit eremetaal zeker niet uit. Woensdag komt Vanhoof, de Europees kampioene van 2015, een eerste keer in actie tijdens de plaatsingswedstrijd voor de reeksen. Vrijdag worden na de halve finales en finale de medailles uitgereikt.

"Het wordt tijd dat we eraan kunnen beginnen", zegt Vanhoof tijdens een persmoment in het olympisch dorp. "Ik heb er lang op gewacht. De trainingen zijn goed verlopen. Vorige week hebben we nog goed kunnen trainen in Florida. Morgen staat de eerste training op het programma, ik kijk ernaar uit."

Vanhoof scheurde afgelopen winter haar meniscus, maar inmiddels heeft ze haar beste vorm opnieuw te pakken. "Fysiek is alles in orde. Mijn testen bij Energy Lab waren goed", benadrukt de BMX-ster.

Vanhoof maakt deel uit van een zestienkoppig deelnemersveld. "Ik ken ze allemaal, het zijn een voor een toppers. In de halve finales wordt het volop strijd", voorspelt ze. "Maar de finale blijft mijn doel. Eerst wilde ik mij kwalificeren voor de Spelen, nu ik hier ben ga ik voor de finale. Ik hoop op een medaille, al ben ik op papier niet de topfavoriete. Maar sowieso wil ik de finale halen. Daarin is dan alles mogelijk. Kleine details zullen het verschil maken. Je zit met acht op een parcours, je moet een beetje geluk hebben. De start is heel belangrijk, want de eerste blijft vaak voorop. Verder is het gewoon 400 meter alles geven."

.

bron: Belga