Marktrock Bilzen trekt met zonovergoten editie 23.000 muziekliefhebbers

Ruim 23.000 mensen woonden het voorbij weekend de vierde editie van Marktrock Bilzen bij. Dat maakte organisatie LIVE Entertainment maandag kort na middernacht bekend. Op de affiche dit jaar stonden onder meer Laura Tesoro, de Ketnetband en Raymond van het Groenewoud. Vorig jaar stond het bezoekersaantal op 25.000. Er werd geen enkel incident gemeld, zodat het muzikale weekend vlekkeloos verliep. “De succesformule is eenvoudig. Een sterke affiche in combinatie met perfect teamwork. Een dikke pluim aan de medewerkers van LIVE Entertainment en de stad Bilzen. Ook de samenwerking met de hulpdiensten verloopt elk jaar prima. Zaterdag slibde de Markt in Bilzen een eerste keer dicht voor de sterke performance van Laura Tesoro. Zondag was het drummen geblazen voor Raymond van het Groenewoud”, aldus Henk Vermeulen van LIVE Entertainment.
Ook Griet Mebis (Open Vld), de Bilzerse schepen van Evenementen, beschouwde deze editie als een schot in de roos. “Net die leuke mix van jong geweld en ervaring sloeg dit jaar weer erg aan. Het publiek zat meteen in de juiste festivalsfeer en de weersomstandigheden waren perfect”, zei Mebis. De Pigbag Army met Jan Van Eyken, Axl Peleman en Eline De Munck tekenden zaterdag voor de verrassing. Op het Camille Huysmansplein zorgden Dave Lambert & MR.Grammy en Peter Luts voor de nodige beats.
“Bilzen is en blijft een muziekstad. De plaatsjes op de terrassen rond de Markt waren heel schaars. De horeca blikt tevreden terug. We blijven vasthouden aan de gratis formule. Volgend jaar zijn we met de vijfde editie al toe aan een jubileum”, aldus een fiere burgemeester Frieda Brepoels (N-VA).

bron: Belga