Jupiler Pro League - Club Brugge wint met het kleinste verschil van Lokeren

Club Brugge heeft zondag met 1-0 gewonnen tegen Lokeren op de derde speeldag van de Jupiler Pro League. Lior Refaelov, aanvoerder bij afwezigheid van Timmy Simons, maakte vanop de strafschopstip het winnende doelpunt voor de Bruggelingen. Club Brugge-trainer Michel Preud'homme had geen plaats voor aanvoerder Timmy Simons in zijn basiself. Lior Refaelov keerde terug uit blessure en nam de aanvoerdersband over van Simons. Ook Björn Engels maakte zijn terugkeer bij blauw-zwart. Georges Leekens koos bij Lokeren voor een verdedigende aanpak, wat de eerste twintig minuten aardig lukte. Tot José Izquierdo in het strafschopgebied ten val werd gebracht en scheidsrechter Erik Lambrechts naar de stip wees. Lior Refaelov zette zich achter de bal en bracht Club met een panenka op voorsprong.

In de tweede helft was het vooral Club Brugge dat voor schaars gevaar zorgde. Vooral de ingevallen Jelle Vossen kreeg een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de spits zag zijn kopbal voor een leeg doel uiteenspatten op de dwarsligger. In de herneming zag ook Abdoulay Diaby zijn schot tegen het doelhout verdwijnen. Aan Lokerse zijde kon enkel Jaja Coelho in de slotfase nog eens op doel trappen, maar een twijfelend acterende Ludovic Butelle liet zich niet verrassen.

Dankzij de overwinning brengt Club Brugge zijn puntentotaal op zes en springt het zo naar de vierde plaats in de competitie, op drie punten van leider Zulte Waregem. Lokeren blijft door het verlies achter met drie punten en staat gedeeld tiende.

Om 20u00 sluiten KV Oostende en Moeskroen de derde speeldag van de Jupiler Pro League af in de nieuwe Versluys Arena.