Droomdebuut voor Ibrahimovic en Mourinho met Manchester United

José Mourinho heeft zijn debuut als coach van Manchester United niet gemist. De Red Devils gingen op de eerste speelronde van de Engelse Premier League met 1-3 winnen op het veld van Bournemouth. Juan Mata (40.), Wayne Rooney (59.) en Zlatan Ibrahimovic (64.) scoorden voor de Mancunians, waarbij Rode Duivel Marouane Fellaini de hele partij speelde. Manchester United had in de beginfase moeite om het defensieve blok van Bournemouth te ontwrichten. De thuisploeg kwam in de eerste helft enkel in de problemen door geklungel in de achterhoede, Mata profiteerde optimaal om er enkele minuten voor de koffie 0-1 van te maken. In de tweede helft kopte kapitein Rooney van dichtbij de 0-2 tegen de netten na een mislukt schot van Martial. Ibrahimovic, die tot dan nog geen bal had geraakt in het strafschopgebied, dreef de score met een lage schuiver van buiten de grote rechthoek op tot 0-3. De Zweedse superster was bij zijn debuut in de Premier League meteen trefzeker. Ook in zijn eerste match in de Serie A (Juventus), Primera Division (Barcelona) en Ligue 1 (PSG) scoorde hij meteen. Adam Smith (69.) maakte de eerredder voor Bournemouth.