Dedryck Boyata maakt rentree bij Celtic na vier maanden blessureleed

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dedryck Boyata heeft na vier maanden blessureleed zijn rentree gemaakt bij Celtic Glasgow. De 25-jarige centrale verdediger speelde in het Ierse Limerick op de International Champions Cup de eerste helft van een vriendschappelijke wedstrijd tegen Inter Milaan. Boyata viel op 17 april in de halve finales van de Schotse beker uit met een blessure aan de hamstrings. De tweevoudige Rode Duivel werd door Marc Wilmots nog bij de selectie voor het EK in Frankrijk gehaald, maar blesseerde zich op 30 mei tijdens de voorbereiding opnieuw aan de hamstrings. Daardoor moest hij het EK definitief aan zich voorbij laten gaan.

De Nederlander Frank de Boer maakte een goede beurt in zijn eerste partij als coach van Inter Milaan. De Italiaanse topclub won de partij met 2-0. Boyata stond nog op het veld toen Eder op slag van rust het openingsdoelpunt maakte. In de tweede helft zag de Rode Duivel na zijn vervanging hoe Candreva (71.) de eindstand vastlegde. De Boer hield de 19-jarige Belg Senna Miangue, die zijn opleiding bij Beerschot genoot, op de bank. Bij Celtic was er voor Logan Bailly geen plaats op het wedstrijdblad.

De terugkeer van Boyata is een opsteker voor Celtic-coach Brendan Rodgers. Woensdag speelt de Schotse landskampioen tegen de Israëlische kampioen Hapoel Beër Sheva zijn heenwedstrijd in de play-offs van de Champions League.

bron: Belga